Tarieven

Iedere vrouw in Nederland die pas bevallen is heeft recht op kraamzorg. Kraamzorg en bevallingsassistentie vallen binnen de basiszorg, waarvoor iedereen in Nederland automatisch verzekerd is via de verplichte basis ziektekostenverzekering. De basisverzekering vergoed standaard 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij kunstvoeding verdeeld over 8 dagen, gerekend vanaf de geboorte van je kindje. 

Kraamzorg Wendy werkt, zoals alle andere kraamzorg instellingen, met het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP). Dit verplicht protocol bepaalt op hoeveel uur kraamzorg u recht heeft. Wanneer er een medische indicatie is voor meer zorg zal ik in overleg met verloskundige de mogelijkheden bekijken voor meer uren en/of dagen.
Heeft u naast de standaard basisverzekering ook een aanvullende verzekering afgesloten? Dan kan het zijn dat u meer rechten heeft m.b.t. kraamzorg en bevallingsassistentie. Wat dit precies inhoud is erg verschillend per verzekeraar.

Per kraamzorg-uur en per uur bevallingsassistentie betaalt u een wettelijk verplichte eigen bijdrage. Deze wordt aan u in rekening gebracht door ofwel je zorgverzekeraar ofwel door ons. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en je eventuele aanvullende pakket wordt dit deels, in zijn geheel of niet vergoed. In 2020 is dit vastgesteld op €4,50 per uur.

Al uw vergoedingen voor kraamzorg staan vermeld in uw polisvoorwaarden van de eigen ziektekostenverzekering. Mijn advies is dan ook dit vooraf goed na te kijken en desnoods contact op te nemen met uw verzekering zodat u niet voor verassingen komt te staan.

     Fotolia 90871768 Subscription Monthly M      Fotolia 67937841 Subscription Monthly M

 

“Toen ze voor de deur stond, vroegen we ons even een moment
af of we niet beter een ouder ‘moeke’ hadden kunnen hebben
met 100 jaar ervaring, maar binnen een paar minuten dachten
we daar al anders over!”

Gonneke en Eric, zoontje Pepijn